U bevindt zich hier:

Professional Master's Top Groom

De “Professional Master’s opleiding Top Groom” is een beroepsopleiding van maximaal één jaar, bestemd voor hen die een werkkring ambiëren bij een topruiter en/of topstal van nationaal en internationaal niveau. De opleiding is uniek in Nederland, maar ook daarbuiten. De opleiding wordt ondersteund door diverse internationale topruiters en bondscoaches.


Gedurende 12 weken (vanaf half september) wordt, o.a.via theoretisch en praktisch onderwijs, gewerkt aan het verkrijgen of verbeteren van de voor genoemde werkkring noodzakelijke kennis en vaardigheden. Deze kennis en vaardigheden gaan die, welke mogelijk verkregen zijn via een 3- of 4-jarige MBO schoolopleiding, in ruime mate te boven.

Vervolgens vinden er twee stages van elk drie maanden bij een gerenommeerde topstal plaats. Kandidaat-cursisten worden na aanmelding uitgenodigd voor een intake-bijeenkomst (juli). De examenresultaten in december bepalen of de cursist door kan gaan naar de stages.

Het aantal beschikbare plaatsen voor deze opleiding is beperkt, dus wees niet te laat met aanmelden!

Wilt u meer informatie? Vul dan dit formulier in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Deze opleiding kan op verzoek ook op lokatie worden georganizeerd. De inhoud zal dan worden aangepast aan de specifieke omstandigheden ter plaatse. Indien u geinteresseerd bent, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen via de E-mail.

Cursus Veiligheid & Redding

Deze ééndaagse cursus omvat een deel veiligheid op en rond het paardenbedrijf, en een deel redding van paarden uit een sloot of na verkeersongeluk. Voor beide delen is een klein theoretisch en een groot deel praktische oefening ontwikkeld. Cursus dagen worden in onderling overleg bepaald. Het maximal aantal deelnemers per cursusdag is 20. Verdere informatie en aanmelding via de E-mail.